TIMELESS TURKIJE

Timeless Turkije werkt als enig Nederlands reisbureau samen met Midas Han.

Midas Han is eveneens een nieuwe speler op het Turkse toneel. Opgezet door twee archeologen in de schitterende en ongerepte hooglanden van het toenmalige Phrygië, tegenwoordig het gebied tussen Eskisehir/ Afyon en Kutahya. In dit gebied kunt u verblijven in de Midas Han, een recent gerenoveerd complex van dorpshuizen, opgetrokken uit authentieke bouwmaterialen.

Het gerestaureerde huis heeft drie kamers met twee eenpersoons beden per kamer. In het nieuw opgetrokken complex vindt u twee kamers met elk drie eenpersoonsbedden, en drie kamers met elk een dubbel- en een eenpersoonsbed. Een kamer (op de camping) is ingericht als een vijfpersoonskamer met single bedden.

Vanuit dit complex kunt u, al dan niet met begeleiding, wandelingen maken door de prachtige natuur van dit gebied. Tijdens de wandelingen komt u overal overblijfselen uit de Phrygische, Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse perioden tegen. Hoogtepunt is de Phrygische ruïnestad Midassehir. Deze stad is door de Nederlandse archeologe Emilie Haspels in de jaren voor en na de Tweede Wereldoorlog onderzocht.

De han is gesitueerd in een klein dorpje dat in de 80er jaren van de 19e eeuw is gebouwd door geëvacueerde Ottomanen met een Bulgaarse achtergrond. Vele oude gebouwen staan nog overeind en sommige zijn nog in gebruik.

Een verblijf in de Midas Han geeft vele gelegenheden om al wandelend archeologische monumenten te bezoeken, van de flora en fauna te genieten en het oude vulkanische landschap te verkennen. Maar dat hoeft allemaal niet, gewoon thuisblijven en een boek lezen op de veranda of deelnemen aan één van de andere activiteiten is ook een goede optie.

Al wandelend bezoeken we vele plekken waar een auto moeilijk kan komen. De wandelingen gaan veelal over paden en landweggetjes. Afhankelijk van de conditie van de deelnemers kunnen de wandelingen korter of langer zijn. De langste wandelingen blijven onder de 20 kilometer, de kortste rond de 6 kilometer. Er zijn veel bezienswaardigheden in een relatief klein gebied. Een goede indruk kunt U krijgen door de website http://www.midashan.com/ te bekijken.

Koffie en thee worden tijdens de rust geserveerd terwijl het lunchpakket door U zelf naar keuze is klaargemaakt.

De thuisblijvers kunnen zien hoe de koeien als groep door het landschap bewegen en echte ‘weide koeien’ zijn. De kippen zijn echte scharrelkippen die de gehele dag buiten lopen en hun kostje zelf bij elkaar scharrelen. De eieren hebben diep oranje dooiers.... Geiten en schappen trekken in kuddes ’s morgens uit het dorp en komen ’s avonds weer terug. Hoog in de lucht zijn  roofvogels te zijn in alle soorten en maten.  In de directe omgeving van de han huist een uilenfamilie die vroeg in de ochtend en bij zonsondergang actief zijn. Diep in de bossen leven wilde zwijnen, herten en een enkele beer; hoewel deze erg schuw zijn en bijna nooit gezien worden.

Een bezoek aan de stad Seyitgazi is een leuke optie, speciaal op maandag; de marktdag. Dit stadje heeft een rijk Romeins/Byzantijns verleden als Nikoleia en kent een groot (Ottomaans) Turbe complex.

De temperatuur in oktober is lekker warm gedurende de dag en kent koele soms zelfs koude avonden die bij de openhaard door gebracht kunnen worden. Indien het echt koud wordt, kan de centrale verwarming in werking worden gesteld en in het oude huis zijn kleine houtkacheltjes die de kamers goed verwarmen.

Timeless Turkije regelt voor uw tickets en staat in contact met Midas Han om alles voor u te regelen. Neem contact met ons op voor een offerte gespecificeerd naar uw wensen. 

Arizona of Midden-Turkije?

Romeinse tombe (Solon)