TIMELESS TURKIJE

Noordoost Turkije en de Zwarte Zeekust, 14-22 april 2020

Dit is een echte Timeless Turkije reis! Op deze reis ziet u niet alleen archeologische locaties, maar u maakt ook een reis vol plekken die in de Armeense en Ottomaanse geschiedenis erg belangrijk waren. Daarnaast is het lente, zodat u kunt genieten van de schitterende en woeste natuur. En kunt u ervaren hoe verschillend de cultuur van Noordoost Turkije en de Zwarte Zeekust is.

Let op: u heeft de optie voor een tour van 7 dagen (terugvlucht vanuit Kars) of een tour van 9 dagen (terugvlucht vanuit Trabzon)

 

Dag 1 (14 april)

We vertrekken ’s-avonds met Turkish Airlines naar Istanbul. In Istanbul stappen we over op een binnenlandse vlucht naar Diyarbakir.

Dag 2 (15 april)

Vanaf het vliegveld vertrekken we naar Diyarbakir om te ontbijten in een Han. In de Ottomaanse tijd was dit een pleisterplaats voor karavanen. Na het uitgebreide ontbijt bekijken we de stad, de beroemde zwarte stadsmuren en de Malabadi brug. Daarna vertrekken we naar Tatvan (Van) voor de overnachting.

Dag 3 (16 april)

Na het ontbijt gaan we op weg naar Ahlat Selçuklu, de grootste begraafplaats uit de Selçukse periode. Verder bekijken we vandaag het Nemrut Kratermeer, de Adilcevaz Moskee en we maken een stadtour in Bitlis. We overnachten weer in Tatvan.

Dag 4 (17 april)

Vanaf Tatvan gaan we met de boot naar Akdamar eiland. Hier is een fraaie Armeense kerk te bekijken. Na de lunch zien we de Muradiye watervallen. We overnachten in Van.

Dag 5 (18 april)

Vandaag gaan we naar Dogu Beyazit. Hier zien we onder andere het paleis Ishak Pasa. Het paleis stamt uit de Ottomaanse periode, met de bouw is gestart in 1685. Een schitterende plek! Vanuit hier heeft u ook een mooi uitzicht op de legendarische berg Ararat. Via Ani Harabeleri gaan we naar Erzurum. Hier bekijken we de Ulu Moskee, de Cifte Minaret en Yakutiye Madrasah. We overnachten in Kars.

Dag 6 (19 april)

In Kars bezoeken we de stad en gaan naar het meer Ҫildir. Het 7-daagse programma eindigt hier: u vliegt vanuit Kars op 20 april terug naar Nederland.

Dag 7 (20 april)

We vertrekken van Kars naar Rize. Rize is een kleine stad aan de Zwarte Zee. Hier zien we onder andere het Ayder plateau, een gebied dat u eerder in Oostenrijk of Zwitserland zou verwachten.  

Dag 8 (21 april)

We bekijken vandaag Rize en maken ook een uitstapje naar het Uzungol plateau.

Dag 9 (22 april)

Vandaag maken we een stadtour in Trabzon. Het Sumela klooster is helaas gesloten tot eind mei, maar we bekijken het van een afstandje. In de middag pakken we het vliegtuig naar Istanbul. Rond 19.00 vertrekken we vanuit Istanbul naar Amsterdam. 

 

Inbegrepen:

-Turkish Airlines vluchten Amsterdam-Istanbul-Diyarbakir

-Turkish Airlines vluchten Trabzon-Istanbul-Amsterdam

-Eigen touringcar voor onderweg (inclusief koffie en thee onderweg)

-Vijf of zeven overnachtingen in 4-sterren hotels of vergelijkbare kwaliteit

-Permanent Nederlandssprekende reisbegeleiding, lokale gidsen voor de stadtours en andere bezienswaardigheden

-Ontbijt en avondeten

Niet inbegrepen:

-Eerste ontbijt in Diyarbakir

-Boot naar Akdamar eiland


Hergebruik van antieke elementen in Diyarbakir