TIMELESS TURKIJE

Deze reis wordt in het voorjaar van 2020 opnieuw georganiseerd bij voldoende belangstelling.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

WEST-TURKIJE TOUR

Op onze West-Turkije tour doet u in rustig tempo bekende en onbekende plaatsen langs de westkust van Turkije aan.

Het programma begint in Istanbul met natuurlijk onder meer een bezoek aan de Ayasofya en Sultanahmet op dag 1.

Op dag 2 bezoeken we het Topkapi paleis, het archeologisch museum, en de markten Misir Carsisi en Kapali Carsi.

Op de 3e dag reizen we vanuit Istanbul via Gallipoli naar Cannakale waar we het beroemde Troje bezoeken. Na de lunch staat de antieke stad Aleksandria Troas op het programma. Ook bezoeken we de opgravingen van Smintheion en de tempel van Apollo in dezelfde plaats. We overnachten in Assos, een pittoresk stadje midden tussen de ruïnes.

De volgende dag bezoeken we Assos zelf. Het theater, en het uitzicht vanaf de citadel, zijn werkelijk schitterend! Verder bezoeken we het altaar van Zeus te Adatepe en de antieke stad Antandros. We overnachten in Bergama/ Pergamon.

Op de 5e dag heeft u alle tijd om Pergamon te bezoeken. Het uitzicht vanaf de citadel is zeer fraai. Ook vindt u hier wellicht het steilste theater uit de oudheid. Een bezoek aan het Asklepion staat natuurlijk ook op het programma. We overnachten in Foca, een mooi voormalig Grieks dorpje direct aan zee.  

De volgende dag bezoeken we het oude Foca en de tempel van Athena. Na de lunch gaan we naar de ruïnestad Smyna. We overnachten in Izmir.  

Op dag 7 bezoeken we de meest bijzondere plekken in Izmir en natuurlijk bekijken we ook het museum. 

Op alweer de 8e dag gaan we naar de antieke steden Klazomenai, Teos en Metropolis. Zoals de hele reis wordt u ook vandaag met een comfortabele bus rondgereden van plek naar plek. Onderweg is er genoeg te zien!

De 9e dag staat een bezoek aan Efese, de meest bijzondere en bekende klassieke site van West-Turkije, op het programma. Omdat u wordt rondgeleid door een reisleider met een archeologische achtergrond is dit een extra bijzondere ervaring. Na Efese bezoeken we Selçuk met de basilica van Johannes en het huis waar volgens de legenden Maria de laatste jaren van haar leven heeft gewoond.

Op dag 10 bezoeken we een onbekend pareltje; de ruïnes van Aphrodisias. Echt een bijzondere en onbekende plaats! Vervolgens reizen we door naar de ruïnes van Hierapolis om vervolgens in Pammukkale aan te komen.

Na Pammukkale reizen we de volgende dag naar enkele klassiekers: Priene, Milete en Didyma. Vanuit Didyma, bekend vanwege de enorme tempel van de god Apollo reizen we door naar Izmir.

Vanuit Izmir vliegen we terug naar Nederland.Bergama, theater

 Zicht op de citadel van Bergama vanuit het Asklepion

 


Priene